Voetreflexologie

Reflexologie is reeds een eeuwenoude behandelwijze met als doel de persoon als geheel (zowel lichamelijk als emotioneel) te behandelen.

De voetreflexologie is heel aangenaam om te ervaren. Jouw voeten zijn een spiegelbeeld van je lichaam. Dus elk deel van het lichaam en elke lichaamsfunctie heeft zijn eigen reflexpunt in de voet. Als een deel van het lichaam te kampen heeft met spanning of ontsteking, zullen de corresponderende reflexpunten in de voeten gevoelig zijn wanneer er druk wordt uitgeoefend. 

Voetreflexologie is een natuurlijke manier om via drukpuntmassage met duim en vingers deze reflexpunten te bewerken. Je heeft het lichaam een prikkel, een extra stimulans met als doel een reactie in het lichaam te bewerkstellen. Op die manier krijgt het lichaam de kans om het zelfgenezend proces te bevorderen. 

Wanneer je pijnlijke plaatsen op je voeten hebt, betekent dit niet dat er iets mis is met een orgaan of lichaamsdeel. Maar er kan een blokkade aanwezig zijn. Een voetreflexoloog zorgt ervoor dat die overbelasting wordt aangepakt en de pijn op dit punt vermindert. 

Belangrijk is wel dat een voetreflexoloog geen arts vervangt en mag dus geen diagnose uitvoeren. Een voetreflexoloog gaat na waar er een blokkade is en probeert deze te herstellen en te bevorderen.


Er zijn tal van voordelen.

Voor de ene is dit meteen voelbaar. Voor de andere is dit na enkele sessies. Iedereen ervaart voordelen. In de eerste instantie wordt voetreflexologie ervaren als een algemeen welzijn van lichaam en geest. 

Maar het doet nog veel meer…

Hieronder alvast enkele voordelen:

lichaam en geest in balans
betere doorbloeding
spijsverteringsklachten (maag, lever, darmen)
meer energie
nek- en schouderpijn verminderen
nier- en blaasaandoeningen versterken
betere afvloeiing van afvalstoffen
hoofdpijn verminderen
lymfestelsel bevorderen (vochtophoping,…)
hormonale stoornissen herstellen
slaapkwaliteit bevorderen
weerstand verhogen

Voetreflexologie werkt in op alle stelsels van het lichaam. De bloedsomloop, het ademhalingsstelsel, de spijsvertering, het urinestelsel, de lymfecirculatie, de hormoonklieren, de wervelkolom, het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel. 

 

Voetreflexologie is een veilige, aangename manier maar wordt best niet toegepast bij:

koorts
niet bij de eerste drie maanden van de zwangerschap
wonden op de voeten
acute ontstekingen van vaat- en lymfestelsels
na recente operatie