Over Mij

Ik ben Evelyne Iterbeke en afkomstig uit Tielt. Ondertussen woon ik reeds 11 jaar in Koolskamp en heb ik samen met mijn man 2 dochters, Nore en Iona.

Ik werk al jaren in de natuurwinkel ‘De Kruidenmozaïek’ te Roeselare. Ik verkoop daar vooral voedingssupplementen, luister naar de klanten en probeer het juiste advies mee te geven.

Na verschillende medische opleidingen, vooral theoretisch gericht, wou ik iets met mijn handen doen. Toen ik 3 jaar geleden startte met de opleiding voetreflexologie wist ik meteen dat dit iets voor mij was. Dit was en is meteen mijn grote passie.

Sinds 1 oktober ben ik gestart in met mijn eigen praktijk: VIE. Vie refereert naar het leven maar het staat ook voor “Voetreflexologie Iterbeke Evelyne”. 

Is het nu voor pure ontspanning, heb je last van allerlei kwaaltjes of zoek je terug naar een evenwicht in jezelf? Contacteer me dan voor een afspraak of voor meer info! 

20230614_090519[1999]

Mijn missie

Mijn missie naar jullie

Heb je er ook al aan gedacht hoe kort wij op de wereld zijn? Zou het niet fijn zijn om in dit korte leven het beste ervan te maken, met volle teugen zoveel mogelijk genieten? Kwalitatief een goeie gezondheid hebben en gelukkig zijn?

Weet je, wij zijn allemaal een deeltje energie. De ene springt er al anders mee om dan de andere. Je merkt ook wel dat kinderen een brok energie zijn. Naarmate wij ouder worden, vermindert geleidelijk aan onze energie. Als vrouw, man zitten wij in een westerse maatschappij waar wij ‘moeten’ presteren zowel op het werk, thuis en niet te vergeten sociale contacten onderhouden. Met als gevolg dat wij strak in een routine leven (opstaan, ontbijten, kinderen naar school voeren, werken, avondeten klaarmaken, eventueel sporten en ook niet te vergeten… kinderen naar hun activiteiten voeren.) Als je jong bent, heb je een actieve levensstijl en kan je lichaam dat allemaal voor een lange periode aan (ook al sta je onbewust onder stress!). 

Totdat je op een gegeven moment lichamelijke klachten voelt zoals lage rugpijn, (over)vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, burn-out,… dit zijn slechts maar enkele klachten. Dan zijn er velen die denken om een pilletje te nemen en meteen terug verder leven zoals voorheen. Laten we eerlijk zijn, op lange termijn lukt dit niet meer. Weet je wat er gebeurt, als je verder gaat zonder bewust met je gezondheid om te springen? Chronische laaggradige ontstekingen, iets dat nauwelijks in het bloed aantoonbaar is. Maar dat geleidelijk aan schade aan je lichaam berokkent. Weet je wat de oorzaak hiervan is? STRESS. 

STRESS uit zich niet enkel in opgejaagdheid, nervositeit, maar komt ook voor in angst, constant piekeren, zich zorgen maken, onder spanning staan en oxidatieve stress (schadelijke stoffen die vrijkomen door stofwisselingsprocessen in ons lichaam.) Een beetje stress hebben wij wel nodig. Maar wanneer stress chronisch wordt, dan kan het heel wat nadelige gevolgen hebben. 

En nu komt mijn missie, mijn passie naar jou toe…

Je kan niet drastisch meteen jouw leven veranderen. Als individu heb je (de één al meer dan de andere) misschien al vele wateren doorgesparteld. Het leven is nu eenmaal één grote uitdaging. Inzicht in jezelf en hoe je met problemen omgaat, bepalen volgens mij jouw geluk, jouw gezondheidsbarometer. Ik wil vooral dat je jezelf bewust bent hoe belangrijk het is om voor jezelf tijd te maken! Jouw geluk, jouw gezondheid, in je eigen kracht staan, is jouw geboorterecht om hier op de wereld te zijn. Daarom is voetreflexologie mijn passie om jou tot rust te brengen! Wat jouw levenspad ook is, graag wil ik meegaan in jouw proces om door ‘ontstressen’ terug volledig in jezelf te zijn. 

Voetreflexologie zorgt voor een balans om lichaam en geest in evenwicht te brengen. Deze reflexologie is maar een klein deeltje in jouw levensweg. Want het hangt ervan af hoe jij verder in het leven wilt staan en gaan. Ik reik het jou aan, maar jij bent degene die ervoor kiest hoe je jouw leven verder bepaalt.

Ik kijk alvast ernaar uit om jou en jouw unieke voetjes te ONTMOETEN. 

Liefs,
Evelyne